Muraturi asortate in saramura

de vasimur in Muraturi, 20 Sep 2017 | 13479 vizualizari

 

Sunt murăturile preferate ale unuia dintre băieții mei!Pepenele roșu le dă o dulceață specifică, iar gogonelele puțin rozii, le fac ușor sifonate.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții mari (2 borcane de 5 l și unul de 8 l).

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg castraveți
  • 2-3 kg de gogonele
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 pepene roșu de 2-3 kg
  • 1 conopidă medie
  • 1 țelină cu frunze
  • 1-2 legături de hrean
  • 1 legătură mărar uscat
  • 1 legătură cimbru uscat
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 3 ardei iuți
  • boabe de piper (opțional)
  • 12 linguri de sare neiodată
  • 12 l de apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate in saramura:

Se spală castraveții, conopida, pepenele și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine.

Ardeiul iute, țelina și hreanul se taie fâșii, ca să se poată strecura printre celelalte ingrediente iar morcovul, se poate tăia rondele, pentru impresie artistică.

Pepenele se taie felii, iar conopida se separă în buchețele.

Se așează ingredientele în borcane, în așa fel încât să încapă cât mai bine și să aibă și un aspect cât mai plăcut ochiului.

Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 12 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve.

Se pune saramura fierbinte peste murături și se lasă să se răcească până a doua zi.

Se completează cu saramură, dacă este cazul, se acoperă cu celofan, se leagă cu sfoară sau elastic și se dau la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți castraveții de mărime potrivită și cât mai proaspeți.

2

Alegeți gogonelele ca să fie puțin coapte.

3

Folosiți doar sare neiodată pentru că în caz contrar, murăturile se pot inmuia.

4

Legați borcanele numai după ce s-au răcit și ați completat cu saramură ca să acopere toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bunica 1

22.09.2017, 13:53

Bune or sa fie la iarna!

kytz 1

22.09.2017, 17:20

Îmi place foarte cum le-ai aranjat! Bravo!

vasimur 1

03.10.2017, 18:00

Mulțumesc mult bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogonele asortate